Karakter

De Maine Coon is een zeer sociale en goedgehumeurde kat die dol is op aandacht. De Maine Coon wordt niet voor niets ook wel de grote vriendelijke reus genoemd, dit heeft hij te danken aan zijn ongecompliceerde karakter.

De Maine coon is gemakkelijk in de omgang. Hij is aanhankelijk en verdraagzaam, naar mensen maar ook naar andere huisdieren. Het is een gemoedelijke rustige kat die zich goed kan aanpassen aan zijn omgeving.

Maine Coons zijn hele sociale dieren en hebben behoefte aan gezelligheid en aandacht. Naast menselijk gezelschap, zal een Maine Coon een kattenmaatje zeer op prijs stellen.

Maine Coons zijn echte familiekatten en zijn nieuwsgierig van aard. Ze hebben een goed natuurlijk jachtinstinct, wat maakt dat Maine Coons zich graag vermaken met propjes papier, speelgoedmuisjes, veertjes aan een hengel en andere 'prooien'. 

Het karakter van een Maine Coon wordt voor een deel erfelijk doorgegeven door de ouderdieren. De manier waarop een kitten opgroeit en gesocialiseerd wordt, is ook van grote invloed op het uiteindelijke karakter van het dier. 

Een Maine Coon kan goed binnenshuis gehouden worden. Toch zal hij het zeker waarderen om van tijd tot tijd een frisse neus te halen. Een afgezette tuin, balkon of een kattenren zijn ideale en veilige manieren om de kat te laten genieten van het buitenleven. Maine Coons zijn niet direct uitbrekers en zijn doorgaans tevreden met een afgesloten tuin. Maine Coons zijn doorgaans ook gek op water en kunnen er van genieten om met hun poten te plonzen in een bakje met water.