KittenBeleid

Voor de laatste informatie kunt u de website in de gaten houden. Zodra er nieuws is over (aankomende) kittens dan wordt dit op de website vermeld. Als er kittens geboren zijn vindt u informatie en foto's van de kittens onder 'kittens'. Mocht u interesse hebben in een kitten, leest u dan ons kittenbeleid hieronder door.

 

 • Wij hanteren geen wachtlijst. Het bleek voor ons praktisch lastig een wachtlijst te hanteren. Wij houden bij met wie we reeds contact hebben gehad in de periode voorafgaand aan het nestje en deze mensen benaderen we vervolgens als eerste als de kittens geboren zijn. U kunt in een mailtje altijd informeren naar onze plannen en kittens. Het is leuk en prettig als u wat over uzelf vertelt als u in een berichtje uw belangstelling toont. Hoe is uw gezinssamenstelling, heeft u nog andere huisdieren en wat kan u het kitten allemaal bieden, wat zijn uw voorkeuren? Op berichten enkel met de vraag ‘wat kost hij/zij’ wordt niet gereageerd. 
 • Wij verkopen geen kitten zonder eerst kennisgemaakt te hebben met de kopers.
 • Eerdere kittenkopers bij onze cattery hebben doorgaans voorrang op andere geïnteresseerden.
 • Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met ieders wensen, echter de natuur laat zich niet sturen.
 • Onze kittens worden grootgebracht met de best mogelijke zorg en veel liefde. Wij hechten er grote waarde aan dat onze kittens een blijvend thuis geboden krijgen en dat zij net zo liefdevol en goed verzorgd worden als dat ze bij ons gewend waren. Mochten wij hierover twijfels hebben of over de intentie van de nieuwe eigenaar, of als blijkt dat de eigenaar het kitten koopt uit naam van iemand anders, dan gaat de koop niet door.
 • Indien u interesse heeft in een kitten, mag u op afspraak vrijblijvend komen kijken. De kittens mogen vanaf de leeftijd van 5 weken bezoek ontvangen. Wanneer u bij ons op kittenbezoek komt, vragen wij u om dezelfde dag niet eerst een andere cattery te bezoeken, asiel of boerderij, in verband met besmettingsgevaar voor onze kittens.
 • Mocht u na een bezoekje belangstelling hebben voor een kitten dan kunt u een optie nemen op een kitten. Wij geven u, maar ook onszelf, even de tijd om over een eventuele koop na te denken. De termijn voor optie wordt in overleg bepaald. Mocht u een keuze voor een kitten hebben gemaakt, dan kunt u dit kitten reserveren. Hiervoor vragen wij een aanbetaling van 250 euro, het kitten is dan helemaal voor u. U ontvangt hier een bewijs van betaling van. U mag uw kitten regelmatig komen bezoeken om te knuffelen.  Als u, om wat voor reden dan ook, na aanbetaling toch afziet van de koop, dan komt de aanbetaling ten goede van de cattery.  Mocht, in uitzonderlijke gevallen, de fokker besluiten de kitten niet te kunnen verkopen na aanbetaling, dan wordt de aanbetaling uiteraard geretourneerd. 
 • Een kitten kost bij ons 895 euro. Dit is natuurlijk veel geld voor een kitten. Realiseert u zich dat er veel komt kijken bij het fokken van een nest raskatten, er gaat veel tijd en geld zitten in het uitgebreid testen van de ouderdieren, het vinden en betalen van een goede dekkater, dierenartskosten, cursussen, benodigdheden voor de cattery, goed voer en dergelijke. Wij bezuinigen niet op de zorg voor onze katten en zullen alles in het werk stellen om mooie gezonde en karaktervolle kittens te fokken. Wij fokken hobbymatig en hebben geen winstoogmerk.  
 • Wij houden ons ten aller tijde het recht de koop te annuleren als wij er geen goed gevoel over hebben. Het belang van onze kittens staat bij ons voorop. 
 • Wij vinden het belangrijk dat de aanschaf van een kitten een weloverwogen keuze is. 
 • Voor het kitten is het belangrijk dat hij/zij niet hele dagen alleen thuis is, een ander kattenmaatje zal ook bijzonder op prijs gesteld worden. Mensen die twee kittens uit hetzelfde nest willen kopen gaan doorgaans voor op andere geïnteresseerden. We vinden het fijn als twee kittens samen kunnen blijven.
 • De kittens worden verkocht met een koopovereenkomst met garantiebepaling. Hierin staan de afspraken tussen koper en verkoper vermeld. Het contract kunt u inzien tijdens het kittenbezoek. Deze overeenkomst biedt bescherming voor zowel u als koper als ook voor de verkoper.
 • Een tuin of balkon dient afgeschermd te worden, onze kittens mogen niet vrij loslopen op straat. Indien kittens vrij los lopen op straat vervallen de garanties op dit kitten zoals opgenomen in de koopovereenkomst.
 • In de verkoopovereenkomst is een castratieverplichting opgenomen. Het kitten dient tussen de 6-10 maanden oud gecastreerd/gesteriliseerd te worden. 
 • Wij verkopen over het algemeen geen kittens aan fokkers.  
 • Het is prettig om te weten waar een kitten terechtkomt en verder opgroeit. Wij stellen het bijzonder op prijs om af en toe nog eens te horen hoe het met de kater of poes gaat.
 • Ook nadat er een kitten geplaatst is, zullen wij altijd onze deur open houden voor advies en info. Wij zullen er alles aan doen om u bij te staan en te helpen mocht dit gewenst zijn.

 

Een kitten mag met het nieuwe baasje mee vanaf de leeftijd van minimaal 13 weken. 

Een kitten is dan:

-diverse malen ontwormd;

-2x geënt;

-gechipt;

-gezond verklaard door de dierenarts;

-uitstekend gesocialiseerd.

 

U krijgt mee:

- een paspoort met gezondheidsverklaring;

- mooi stamboom van NLKV;

- verkoopcontract met garantiebepaling;

- leuk kittenpakket met voer en verrassingen.

 

Wij fokken alleen met sociale en gezond verklaarde katten.